Tuinberegening

Door onze kennis en jarenlange ervaring kunt u bij ons
voor het hele traject terecht, van ontwerp tot aanleg.

Nederland kent steeds vaker lange hete en droge zomers. Iedere tuin heeft water nodig om te groeien en te bloeien. Een goede tuinberegening kan hierbij een belangrijke factor spelen. De meest eenvoudige manier van tuinberegening, een tuinslang uitleggen, aan de waterkraan koppelen, sproeier aan de andere kant van de slang koppelen en de kraan open draaien. Maar er is meer mogelijk!

 

De aanleg van tuinberegening begint bij een op maat gemaakt beregeningsplan, gevolgd door een duurzame beregeningsbron!

Computergestuurd- of handmatig beregeningssysteem

Afhankelijk van uw budget en uw wensen kunt u kiezen voor een computergestuurd- of handmatig beregeningssysteem. Voor een optimaal comfort en efficiency kiest u voor een computergestuurd beregeningssysteem, waarin een automatische programmering ingezet zal worden. Op deze manier werkt de computer dagelijks het beregeningsprogramma af op de ingestelde tijden. Tevens bestaat de optie om het systeem te voorzien van een regensensor, hierdoor zal het niet uw tuin sproeien wanneer dit onnodig is.

Echter, kent het handmatige beregeningssysteem maar één eenvoudige handeling, het opendraaien van de kraan. Bij handmatige systemen adviseren wij in uw tuin of beter nog, in uw berging of gara

ge één centraal punt te maken waar alle secties opengezet kunnen worden. Dit maakt het gebruiksvriendelijker dan dat u verdeelt in de hele tuin kranen hebt zitten.

Veelal wordt gekozen om pop-up sproeiers te gebruiken, sproeiers die verdeelt door de hele tuin naar boven komen als het beregeningsprogramma begint, of als u de kraan opendraait. Wanneer het programma is afgewerkt, of u de kraan dichtdraait verdwijnen de sproeiers in de grond.

Door onze kennis en jarenlange ervaring kunt u bij ons voor het hele traject terecht, van ontwerp tot aanleg.

Over ons